Polévka z červené čočky, cizrny a quinoi

Recepty, Polévky

Suroviny

1 lžíce oleje
1 cibule
1 střední mrkev
kousek celeru
asi 3 cm kousek čerstvého zázvoru
2 stroužky česneku
1 lžička koření garam masala
1 lžička kurkumy
1 šálek červené čočky
1/2 šálku quinoy
2 rajčata
1 lžíce sladké chilli omáčky
1/2 šálku scezené konzervované cizrny
sůl
pepř
zeleninový vývar
hladkolistá petrželka
hustý řecký jogurt k podávání

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci rozehřejeme olej a vložíme na něj cibuli, mrkev a celer, vše nakrájené na malé kostičky. Zeleninu asi 5 minut necháme restovat.

  2. Přidáme nadrobno nakrájený zázvor a nasekané stroužky česneku a necháme minutu orestovat. Zasypeme kořením a přisypeme propláchnutou čočku, spařenou a okapanou quinou a rajčata nakrájená na malé kousky. Zalijeme vývarem, přimícháme chilli omáčku a necháme asi 15 minut vařit.

  3. Když je čočka i quinoa měkká, přidáme do polévky cizrnu, osolíme, opeříme a ještě necháme 5 minut vařit na mírném ohni. Polévku vypneme a dochutíme nasekanou petrželkou.

  4. Do každé porce při podávání vložíme lžíce hustého jogurtu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!