Polévka z červené čočky, cizrny a quinoi
Recepty, PolévkySuroviny
- 1 lžíce oleje
- 1 cibule
- 1 střední mrkev
- kousek celeru
- asi 3 cm kousek čerstvého zázvoru
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička koření garam masala
- 1 lžička kurkumy
- 1 šálek červené čočky
- 1/2 šálku quinoy
- 2 rajčata
- 1 lžíce sladké chilli omáčky
- 1/2 šálku scezené konzervované cizrny
- sůl
- pepř
- zeleninový vývar
- hladkolistá petrželka
- hustý řecký jogurt k podávání
Postup Polévka z červené čočky, cizrny a quinoi
Postup přípravy receptu
-
V hrnci rozehřejeme olej a vložíme na něj cibuli, mrkev a celer, vše nakrájené na malé kostičky. Zeleninu asi 5 minut necháme restovat.
Přidáme nadrobno nakrájený zázvor a nasekané stroužky česneku a necháme minutu orestovat. Zasypeme kořením a přisypeme propláchnutou čočku, spařenou a okapanou quinou a rajčata nakrájená na malé kousky. Zalijeme vývarem, přimícháme chilli omáčku a necháme asi 15 minut vařit.
Když je čočka i quinoa měkká, přidáme do polévky cizrnu, osolíme, opeříme a ještě necháme 5 minut vařit na mírném ohni. Polévku vypneme a dochutíme nasekanou petrželkou.
Do každé porce při podávání vložíme lžíce hustého jogurtu.