Rarášci s volským okem
Recepty, MinutkySuroviny
- 350 g vepřové plece (vcelku)
- 1 vejce
- 1 lžíce oleje
- 2 lžíce sladké chilli omáčky
- 1 lžíce worcesteru
- 1 lžíce zázvoru (najemno nastrouhaného kořene)
- 5 lžic solamylu
- špetku mletého pepře
- dále budeme potřebovat:
- 3 vejce (menší)
- olej (na smažení)
- sůl
- petržel (nasekanou)
Postup Rarášci s volským okem
Postup přípravy receptu
-
Do uzavíratelné nádoby vyklepneme vejce, přidáme olej, omáčku, worcester, zázvor, pepř a solamyl a vše důkladně prošleháme.
Maso opláchneme, osušíme, nařežeme na plátky a ty nařežeme na malé kostičky.
Kostičky masa dáme do ušlehané směsi, nádobu uzavřeme a dáme do lednice odležet na 1 hodinu, až dva dny.
Po uležení podle potřeby osolíme, promícháme a rozdělíme na 3 porce(hromádky).
Do pánve na rozehřátý olej dáme větší hromádku směsi a plamen ubereme na minimum. Lžící vytvoříme uprostřed menší otvor na vyklepnutí vajíčka a směs navršíme na val.
Po 2 minutách obracečkou otočíme spodní, nedosmaženou stranou nahoru a pozvolna smažíme 6 minut. Poté raráška opět pomocí obracečky otočíme zpět na nedosmaženou stranu, opatrně do otvoru přidáme vyklepnuté celé vejce, osolíme a posypeme petrželkou. Pozvolna smažíme 4-5 minut. Na přílohu se hodí čerstvé pečivo, nebo dobrá, smetanová bramborová kaše.