Mražená čokoládová pěna
Recepty, MoučníkySuroviny
- 2 vajíčka
- 3 lžíce cukru moučka
- 200 ml smetany ke šlehání
- 1 tabulka kvalitní čokolády (nejlépe hořké, ne na vaření)
- špetka soli
Postup Mražená čokoládová pěna
Postup přípravy receptu
-
Žloutky oddělíme od bílků, z bílku a špetky soli ušleháme tuhý sníh. Stejně tak vytvoříme šlehačku - nemusí být příliš hustá. Žloutky pak šleháme s cukrem do husté světlé pěny.
Čokoládu rozpustíme v misce ve vodní lázni a když trochu vychladne (ale stále musí být tekutá), přilijeme ji k ušlehaným žloutkům a pečlivě promícháme.
Poté opatrně vmícháme sníh a nakonec i šlehačku. Vložíme do vhodných formiček (ideálně s víčkem) a necháme v mrazáku, dokud hmota neztuhne.