Mražená čokoládová pěna

Recepty, Moučníky

Suroviny

2 vajíčka
3 lžíce cukru moučka
200 ml smetany ke šlehání
1 tabulka kvalitní čokolády (nejlépe hořké, ne na vaření)
špetka soli

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky oddělíme od bílků, z bílku a špetky soli ušleháme tuhý sníh. Stejně tak vytvoříme šlehačku - nemusí být příliš hustá. Žloutky pak šleháme s cukrem do husté světlé pěny.

  2. Čokoládu rozpustíme v misce ve vodní lázni a když trochu vychladne (ale stále musí být tekutá), přilijeme ji k ušlehaným žloutkům a pečlivě promícháme.

  3. Poté opatrně vmícháme sníh a nakonec i šlehačku. Vložíme do vhodných formiček (ideálně s víčkem) a necháme v mrazáku, dokud hmota neztuhne.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!