Pórkový tarte tatin

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

2 pórky
1/2 většího jablka
1 cm másla
sůl
pepř
sušený česnek
balsamico krém
2 lžíce zakysané smetany
125 g mozzarelly
chlazené listové těsto
parmezán

Postup přípravy receptu

  1. Očistěný pórek pokrájíme na třícentimetrové špalíčky a nastojato urovnáme do formy, ve které jsme nechali rozpustit máslo. Mezi kousky pórku nepravidelně vsuneme i plátky neloupaného jablka. Posolíme, popepříme, trošku posypeme sušeným česnekem a přikryté alobalem dáme do trouby - pečeme asi 30 minut na 160 st. - do změknutí pórku.

  2. Necháme vychladnout, ještě podle chuti dokořeníme, zakápneme balsamicem, lžičkou rozetřeme trošku zakysané smetany a postrouháme mozzarellou. Připravený koláč zakryjeme plátem chlazeného listového těsta, které zasuneme kolem okrajů formy dovnitř a přimáčkneme.

  3. Vidličkou propícháme na pár místech vrch koláče a pečeme v troubě předehřáté na 200 st. asi 15 minut. Částečně zchladlý koláč pomocí talíře obrátíme a posypeme strouhaným parmezánem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!