Ovocné knedlíky s podmáslím
Recepty, Sladká jídlaSuroviny
- 500 g polohrubé mouky
- 1 vanilkový cukr
- špetka soli
- 3 PL cukru
- 100 g rozpuštěného másla
- 150 ml podmáslí pokojové teploty
- 1 vejce
- jahody
- Na kvásek:
- 100 ml vlažného mléka
- 2 KL cukru
- 1/2 kostky droždí
Postup Ovocné knedlíky s podmáslím
Postup přípravy receptu
-
Z vlažného mléka, cukru a droždí připravíme kvásek. Do mísy dáme sypké suroviny a promícháme. Přidáme vejce, máslo, podmáslí a kvásek, vypracujeme hladké nelepivé těsto. Těsto necháme na teplém místě vykynout.
Z vykynutého těsta si připravíme malé bochánky, které roztáhneme a plníme ovocem. Zabalíme jako buchty a necháme ještě asi 10 min kynout. Knedlíky vaříme na páře (já vařím 15 min). Uvařené knedlíky propíchneme a podáváme.