Ovocné knedlíky s podmáslím

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

500 g polohrubé mouky
1 vanilkový cukr
špetka soli
3 PL cukru
100 g rozpuštěného másla
150 ml podmáslí pokojové teploty
1 vejce
jahody
Na kvásek:
100 ml vlažného mléka
2 KL cukru
1/2 kostky droždí

Postup přípravy receptu

  1. Z vlažného mléka, cukru a droždí připravíme kvásek. Do mísy dáme sypké suroviny a promícháme. Přidáme vejce, máslo, podmáslí a kvásek, vypracujeme hladké nelepivé těsto. Těsto necháme na teplém místě vykynout.

  2. Z vykynutého těsta si připravíme malé bochánky, které roztáhneme a plníme ovocem. Zabalíme jako buchty a necháme ještě asi 10 min kynout. Knedlíky vaříme na páře (já vařím 15 min). Uvařené knedlíky propíchneme a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!