Pomerančové řezy se šlehačkou
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 4 vejce (zvlášť žloutky a bílky)
- 4 PL cukru
- 2 PL oleje
- 1 KL prášku do pečiva
- 14-16 PL polohrubé mouky
- 0,5 sladkého pomeranče (středně velký)
- Náplň:
- 1,5 sladkého pomeranče(středně velký)
- 1 smetana ke šlehání
- 2 PL cukru (popřípadě více podle sladkosti pomeranče)
- 1 želatinový ztužovač za studena (Dr.Oetker)
Postup Pomerančové řezy se šlehačkou
Postup přípravy receptu
-
Žloutky s cukrem ušleháme do pěny, přidáme mouku s práškam do pečiva, olej a drobně nasekaný pomeranč i se šťávou.
Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků.
Plech vyložíme pečícím papírem, na něj vylijeme těsto a pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C 12-15 minut.
Mezi tím si uděláme náplň. Ušleháme šlehačku s cukrem, v misce si rozděláme ztužovač podle návodu a vmícháme ušlehanou šlehačku.
Nakonec vmícháme na kostičky nakrájený pomeranč. Ochutnáme případně dosladíme.
Vychladlé upečené těsto překrojíme na půlku.
Na jednu polovinu natřeme náplň, přikryjeme druhou polovinou, jemně přitlačíme a dáme ztuhnout do lednice, nejlépe přes noc.
Před podáváním lehce posypeme moučkovým cukrem.