Makový koláč II.

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
300 g hladké mouky
150 g práškového cukru
70 g tuku
100 ml kysane smetany
1 vejce
špetka soli
Náplň:
150 g mletého maku
100 g práškového cukru
150 ml vody
50 g mletých piškotů
mletá skořice
mletý hřebíček
strouhaná citrónová kůra z 1/2 citrónu
3 lžice rozinek
Na potření:
1 vajíčko

Postup přípravy receptu

  1. Všetky prísady na cesto dôkladne zmiesime a cesto dáme na chvíľu do chladničky odpočinúť (len kým urobíme náplň).

  2. Náplň: Cukor a vodu dáme variť. Do sirupu pridáme mak, pomleté prškóty, hrozienka, kúru, škoricu a klinčeky. Všetko dôkladne premiešame a odstavíme.

  3. Cesto rozdelíme na polovicu.

  4. Vyvaľkáme 1. polovicu a uložíme do vymasteného a múkou vysypaného plechu. Rozotrieme naň makovú náplň a zakryjeme 2. polovicou vyvaľkaného cesta.

  5. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a popicháme vidličkou.

  6. Pečieme pri 180°C dozlata.

  7. Hotový koláč posypeme práškovým cukrom a necháme vychladnúť.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!