Makový koláč II.
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 300 g hladké mouky
- 150 g práškového cukru
- 70 g tuku
- 100 ml kysane smetany
- 1 vejce
- špetka soli
- Náplň:
- 150 g mletého maku
- 100 g práškového cukru
- 150 ml vody
- 50 g mletých piškotů
- mletá skořice
- mletý hřebíček
- strouhaná citrónová kůra z 1/2 citrónu
- 3 lžice rozinek
- Na potření:
- 1 vajíčko
Postup Makový koláč II.
Postup přípravy receptu
-
Všetky prísady na cesto dôkladne zmiesime a cesto dáme na chvíľu do chladničky odpočinúť (len kým urobíme náplň).
Náplň: Cukor a vodu dáme variť. Do sirupu pridáme mak, pomleté prškóty, hrozienka, kúru, škoricu a klinčeky. Všetko dôkladne premiešame a odstavíme.
Cesto rozdelíme na polovicu.
Vyvaľkáme 1. polovicu a uložíme do vymasteného a múkou vysypaného plechu. Rozotrieme naň makovú náplň a zakryjeme 2. polovicou vyvaľkaného cesta.
Potrieme rozšľahaným vajíčkom a popicháme vidličkou.
Pečieme pri 180°C dozlata.
Hotový koláč posypeme práškovým cukrom a necháme vychladnúť.