Jehněčí krkovička na koření
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 1 celý jehněčí krk
- 2 cibule
- hrst rozinek
- 5 lžic medu
- Marináda:
- 4 lžíce oleje
- 1 lžíce skořice
- 1 lžíce rozdrceného hřebíčku
- 1 lžíce drceného pepře
- 1 lžíce prolisovaného česneku
- 1/4 lžíce muškátového květu
- sůl
Postup Jehněčí krkovička na koření
Postup přípravy receptu
-
Z prísad na marinádu vymiešame pastu a dôkladne ňou potrieme celé mäso. Dáme do pekáča, zakryjeme a uložíme do chladu na noc.
Na druhý deň vyberieme a dáme piecť do rúry vyhriatej na 200 °C, po 15 min pečenia stiahneme teplotu na 180 °C, rozložíme okolo mäsa na osminky narezanú cibuľu, podlejeme horúcou vodou a zakryté pečieme domäkka.
Med zohrejeme a potrieme ním mäso, posypeme hrozienkami a už odkryté zapečieme asi 15 minut. Ak treba, podlievame horúcou vodou. Mäso vyberieme, výpek zlejeme do menšieho kastrólika, prilejeme šálku horúcej vody a na miernom ohni zredukujeme na polovicu. Mäso podávame preliate omáčkou. K tomu ryža, kuskus alebo dlhé rezance.