Jehněčí krkovička na koření

Recepty, Jiné maso

Suroviny

1 celý jehněčí krk
2 cibule
hrst rozinek
5 lžic medu
Marináda:
4 lžíce oleje
1 lžíce skořice
1 lžíce rozdrceného hřebíčku
1 lžíce drceného pepře
1 lžíce prolisovaného česneku
1/4 lžíce muškátového květu
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Z prísad na marinádu vymiešame pastu a dôkladne ňou potrieme celé mäso. Dáme do pekáča, zakryjeme a uložíme do chladu na noc.

  2. Na druhý deň vyberieme a dáme piecť do rúry vyhriatej na 200 °C, po 15 min pečenia stiahneme teplotu na 180 °C, rozložíme okolo mäsa na osminky narezanú cibuľu, podlejeme horúcou vodou a zakryté pečieme domäkka.

  3. Med zohrejeme a potrieme ním mäso, posypeme hrozienkami a už odkryté zapečieme asi 15 minut. Ak treba, podlievame horúcou vodou. Mäso vyberieme, výpek zlejeme do menšieho kastrólika, prilejeme šálku horúcej vody a na miernom ohni zredukujeme na polovicu. Mäso podávame preliate omáčkou. K tomu ryža, kuskus alebo dlhé rezance.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!