Kaki plněné sladkou rýží
Recepty, Sladká jídlaSuroviny
- 500 g vařené rýže na kaši dle našeho způsobu
- 3 ks měkkých kaki (počet dle strávníků)
- špetka muškátového květu
- 3 hřebíčky (drcené nebo umleté)
- skořice
- cukr dle chuti
- citronová šťáva z 1/2 citronu
- citronová kůra z 1/2 citronu
Postup Kaki plněné sladkou rýží
Postup přípravy receptu
-
Kaki přepůlíme a ze slupky opatrně vydlabeme dužinu. Zakápneme ji citronovou šťávou, ochutíme hřebíčkem, kůrou z citronu, muškátem a skořicí, pokud musíme, přisladíme (kaki je ale dost sladké).
Podusíme v kastrolku cca 5 minut, vodu nemusíme přidávat, šťávy se uvolní dost. Přidáme do uvařené rýže a smícháme. Necháme odpočinout a případně ještě dochutíme.
Touto směsí naplníme kaki půlky a podáváme. Můžeme také naplněné kaki položit na talíř a obložit rýžovou kaší. Je to výborný předkrm nebo lehký oběd či večeře. Dá se jíst i studené.
Pokud vynecháme cukr nebo kápneme diasladidlo, je pokrm velmi vhodný pro diabetiky.