Kaki plněné sladkou rýží

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

500 g vařené rýže na kaši dle našeho způsobu
3 ks měkkých kaki (počet dle strávníků)
špetka muškátového květu
3 hřebíčky (drcené nebo umleté)
skořice
cukr dle chuti
citronová šťáva z 1/2 citronu
citronová kůra z 1/2 citronu

Postup přípravy receptu

  1. Kaki přepůlíme a ze slupky opatrně vydlabeme dužinu. Zakápneme ji citronovou šťávou, ochutíme hřebíčkem, kůrou z citronu, muškátem a skořicí, pokud musíme, přisladíme (kaki je ale dost sladké).

  2. Podusíme v kastrolku cca 5 minut, vodu nemusíme přidávat, šťávy se uvolní dost. Přidáme do uvařené rýže a smícháme. Necháme odpočinout a případně ještě dochutíme.

  3. Touto směsí naplníme kaki půlky a podáváme. Můžeme také naplněné kaki položit na talíř a obložit rýžovou kaší. Je to výborný předkrm nebo lehký oběd či večeře. Dá se jíst i studené.

  4. Pokud vynecháme cukr nebo kápneme diasladidlo, je pokrm velmi vhodný pro diabetiky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!