Zeleninové prsty s uzeným sýrem
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 1 střední květák
- 1 mrkev
- 1/2 menšího celeru
- 2 vejce
- 100 g uzeného sýra
- hladká mouka
- sůl
- pepř
- strouhanka
- olej na smažení
Postup Zeleninové prsty s uzeným sýrem
Postup přípravy receptu
-
Květák rozebereme na růžičky a jen krátce povaříme (nejlépe v páře). Necháme zchladnout a poté nastrouháme na okurkovém struhadle. Do mísy ke květáku nastrouháme na jemno syrovou mrkev, celer a uzený sýr. Přidáme celá vejce, sůl, pepř a tolik mouky, aby vznikla lepivá hmota, která bude držet u sebe.
Kuchyňské prkénko obalíme potravinovou folií nebo ho vsuneme do mikrotenového sáčku a hmotu na něj rovnoměrně rozprostřeme do vrstvy silné cca 2 cm. Okraje zarovnáme (viz. foto) a dáme na hodinu do mrazáku.
Po této době ztuhlý plát nakrájíme na obdélníky, které obalujeme ve strouhance a smažíme na rozpáleném oleji dozlatova. Podáváme s různě upravenými brambory nebo s chlebem a zeleninovým salátem.