Kotleta v pikantním ovocném rozvaru
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- Na 2 porce:
- 2 kotlety
- Špetka soli
- pepře
- chilli koření
- (Na rozvar ovoce dle svého výběru (měly by být zastoupené sladké i nakyslé chutě), já použila):
- 2 hrušky
- 2 jablíčka
- 4 švestky
- 4 blumy
- 1 nektarinka
- 2 hřebíčky
- špetka skořice
- špetka chilli
- kousíček badyánu
- špetka muškátového květu
- Citronová šťáva
Postup Kotleta v pikantním ovocném rozvaru
Postup přípravy receptu
-
Naklepanou kotletu osolíme, opepříme a posypeme chilli kořením z obou stran a necháme odležet.
Ovoce si očistíme a nakrájíme na malé kousky.
Na rozpáleném oleji zprudka kotletu orestujeme a dusíme, s malinkým přidáním vody, po každé straně 15 minut na střední teplotě.
Mezitím si nakrájené ovoce dáme do kastrolku, přidáme koření a dusíme do úplného rozvaření (cca 15-20 minut). Vodu použít jen v případě potřeby. Ochutnáme – chuť by měla být příjemně sladce kyselkavá a malinko v ní cítit chilli, ale nesmí to přebít chuť ovoce, dle potřeby dochutíme např. citronem.
Poté na kotletu dáme trochu rozvaru, necháme asi 5 minut ještě probublat na nejmírnější teplotě, obrátíme, opět přidáme trochu rozvaru a vypneme. Necháme spojit chutě. Na talíři pak kotletu ještě obklopíme ovocným rozvarem.
Přílohu jsem už jinou nedělala, stačilo nám jen to ovoce. Ale mohla by být chilli rýže.