Kakaový dort s višněmi

Recepty, Dorty

Suroviny

Korpus:
6 vajec
300 g cukru
280 g polohrubé mouky
20 g kakaa
6 PL vlažné vody
Krém:
750 ml šlehačky (33%)
250 g tvarohu (kostka)
150 g moučkového cukru
3 ztužovače šlehačky
80 g rozpuštěné bílé čokolády
Poleva:
100 g čokolády na vařeni
50 g másla
2 PL šlehačky (33%)
+ višně bez pecek

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky vyšleháme s cukrem, přidáme vodu, po částech přisypeme mouku s kakaem a na konec zamícháme tuhý sníh z bílků. Upečeme v dortové formě o průměru 24 cm cca 40 min. na 180°C.

  2. Suroviny na krém dáme do mísy (mimo čokolády, kterou dáme až na konec), šlehačem vyšleháme hladký a hustý krém.

  3. Vychladlý korpus rozkrojíme na 3 pláty, pokapeme rumem (nemusí se), naneseme krém, dáme okapané višně a opakujeme postup. Celý dort pomažeme krémem a polijeme čokoládovou polevou. Ozdobíme dle fantazie.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!