Hovězí na smetaně

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

Zadní hovězí
2 lžíce másla
2 velké cibule
2 skleničky Halali
2 smetany na vaření
cukr nebo
ocet na dochucení
světlá jíška

Postup přípravy receptu

  1. Maso osolíme z obou stran.

  2. Do hrnce s rozpáleným máslem si necháme zesklovatět cibuli nakrájenou na kostičky.

  3. Pak přidáme maso a necháme zatáhnout. K tomu všemu přidáme zeleninu Halali a cca 15 minut necháme podusit. Po 15 minutách podlijeme vodou a necháme vařit cca 1,5 hod (celou dobu kontrolujeme a podléváme).

  4. Až je masíčko měkké tak vytáhneme a omáčku dochutíme podle sebe.

  5. Rozmixujeme, přidáme smetanu, kterou necháme povařit a zahustíme světlou jíškou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!