Hovězí na smetaně
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- Zadní hovězí
- 2 lžíce másla
- 2 velké cibule
- 2 skleničky Halali
- 2 smetany na vaření
- cukr nebo
- ocet na dochucení
- světlá jíška
Postup Hovězí na smetaně
Postup přípravy receptu
-
Maso osolíme z obou stran.
Do hrnce s rozpáleným máslem si necháme zesklovatět cibuli nakrájenou na kostičky.
Pak přidáme maso a necháme zatáhnout. K tomu všemu přidáme zeleninu Halali a cca 15 minut necháme podusit. Po 15 minutách podlijeme vodou a necháme vařit cca 1,5 hod (celou dobu kontrolujeme a podléváme).
Až je masíčko měkké tak vytáhneme a omáčku dochutíme podle sebe.
Rozmixujeme, přidáme smetanu, kterou necháme povařit a zahustíme světlou jíškou.