Angreštové řezy s čokoládovou polevou
Recepty, MoučníkySuroviny
- 3 celá vejce
- 150 g cukru moučka
- 150 ml oleje
- 350 g polohrubé mouky
- 1 polévková lžíce kakaa
- prášek do pečiva / 1,5 lžička sody
- zavařený angrešt nebo jiné zavařené ovoce včetně šťávy (na jeden plech je akorát zavařenina 0,7 l)
- čokoláda na vaření
- máslo
Postup Angreštové řezy s čokoládovou polevou
Postup přípravy receptu
-
Cukr utřeme s vejci, přidáme olej, mouku s práškem do pečiva a kakao. Všechno pořádně prošleháme.
Přidáme šťávu ze zavařeniny a znovu prošleháme.
Nakonec vmícháme zavařené ovoce.
Vlijeme na vymaštěný a vysypaný plech a pečeme na 170 stupňů cca 30-40 minut.
Čokoládu na vaření rozpustíme spolu s máslem a nalijeme na ještě horký moučník. Necháme ztuhnout.
Krájíme ostrým nožem, aby se poleva dobře prokrojila a nepopraskala.