Angreštové koláčiky

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
500 g polohrubé mouky
20 g droždí
200 ml mléka
80 g oleje
80 g cukru
špetka soli
1 vejce
Náplň:
1 velký angreštový kompot
125 g tvarohu
2 vejce
1/2 sáčku vanilkového pudinku
2 lžíce cukru
1 vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Kompót necháme dobre odkvapkať. Môžeme použiť aj čerstvé egreše, ale najprv ich s trochou cukru a vody podusíme a necháme vychladnúť a odkvapkať.

  2. Z prísad vypracujeme klasicky cesto a necháme asi pol hodinu kysnúť. Potom ho znovu premiesime a rozdelíme na 15 dielov. Urobíme z nich gule a stlačíme na plocho.

  3. Uložíme na plech a necháme chvíľu kysnúť.

  4. Do vykysnutých koláčikov vmačkáme priehlbinu a naplníme plnkou, na ktorú rozložíme egreše.

  5. Okraje koláčikov potrieme vajíčkom a pečieme asi 30 minut pri 180°C. Upečené posypeme práš. cukrom.

  6. Náplň: Zmiešame tvaroh, 1 vajce, pudingový prášok, cukor a vanil. cukor.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!