Pórková polévka s cizrnou a pohankou

Recepty, Polévky

Suroviny

2 velké pórky
1 plechovka sterilované cizrny (310 g)
1/2 šálku pohankové lámanky
zeleninový vývar
plátek másla
sůl
pepř
libeček

Postup přípravy receptu

  1. Dobře omytý pórek nakrájíme na půlkolečka. V hrnci rozpustíme plátek másla, vhodíme nakrájený pórek a necháme ho orestovat skoro dozlatova.

  2. Cizrnu scedíme a přidáme k opečenému pórku. Zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a necháme asi 12 minut povařit. Pak odebereme asi třetinu polévky a zbytek rozmixujeme. Do hrnce vrátíme odložený díl nerozmixované polévky, přivedeme ji k varu a vsypeme pohankovou lámanku. Počkáme, až se polévka začne znovu vařit, pak ji přiklopímr poklicí a polévku vypneme. Necháme ji v klidu 20 minut zakrytou, aby pohanka změkla.

  3. Pak polévku promícháme, dochutíme nasekaným libečkem a můžeme podávat. Polévka je opravdu sytá, klidně nahradí hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!