Pórková polévka s cizrnou a pohankou
Recepty, PolévkySuroviny
- 2 velké pórky
- 1 plechovka sterilované cizrny (310 g)
- 1/2 šálku pohankové lámanky
- zeleninový vývar
- plátek másla
- sůl
- pepř
- libeček
Postup Pórková polévka s cizrnou a pohankou
Postup přípravy receptu
-
Dobře omytý pórek nakrájíme na půlkolečka. V hrnci rozpustíme plátek másla, vhodíme nakrájený pórek a necháme ho orestovat skoro dozlatova.
Cizrnu scedíme a přidáme k opečenému pórku. Zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a necháme asi 12 minut povařit. Pak odebereme asi třetinu polévky a zbytek rozmixujeme. Do hrnce vrátíme odložený díl nerozmixované polévky, přivedeme ji k varu a vsypeme pohankovou lámanku. Počkáme, až se polévka začne znovu vařit, pak ji přiklopímr poklicí a polévku vypneme. Necháme ji v klidu 20 minut zakrytou, aby pohanka změkla.
Pak polévku promícháme, dochutíme nasekaným libečkem a můžeme podávat. Polévka je opravdu sytá, klidně nahradí hlavní chod.