Kořeněný banánový chlebíček s rumem
Recepty, MoučníkySuroviny
- 100 g třtinového hnědého cukru
- 80 g změklého másla
- 1 vejce
- 400 g oloupaných hodně zralých banánů (jsou to asi 4 středně velké banány)
- 3 lžíce rumu
- 1 lžička skořice
- 1/2 lžičky strouhaného muškátového oříšku
- 1/2 lžičky mletého hřebíčku
- 1/2 lžičky mletého badyánu
- špetka soli
- 100 g hladké kukuřičné mouky
- 100 g hladké pšeničné mouky
- 1 kypřící prášek
Postup Kořeněný banánový chlebíček s rumem
Postup přípravy receptu
-
Máslo vyšleháme s cukrem do pěny, pak zašleháme i vejce.
Vmícháme banány rozmačkané na kaši, rum, špetku soli a všechno koření.
Oba druhy mouky smícháme v jiné míse s kypřícím práškem a nakonec zlehka vmícháme do banánové směsi. Těsto promícháme jen krátce, jinak nebude chlebíček nadýchaný, vůbec nevadí, zůstanou-li v těstě drobné moučné hrudky.
Těsto urovnáme do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané chlebíčkové formy (29x10 cm).
Chlebíček pečeme při 180 °C asi 45 minut.
Po upečení opatrně vyklopíme z formy a před podáváním necháme dobře vychladnout.