Guláš z grilu (v lorně)
Recepty, GrilováníSuroviny
- 1,5 kg libovějšího bůčku
- 0,6 kg hovězí kýty
- 8 cibulí
- mletá sladká paprika
- mletá pálivá paprika
- mletý pepř
- mletý bobkový list
- špetka mletého nového koření
- drcený kmín
- (nebo oblíbená papriková směs koření)
- sůl
- sádlo
- olej
- silný hovězí vývar na podlití
Postup Guláš z grilu (v lorně)
Postup přípravy receptu
-
Hovězí maso nakrájíme na větší kostky, promasírujeme s olejem a v uzavřené krabičce uložíme do druhého dne do lednice.
Nakrájíme i bůček na velké kostky a ve velké míse promícháme s masem hovězím, solí, kořením a rozčtvrcenými cibulemi.
Lornu dobře vymažeme sádlem, urovnáme do ní okořeněné maso, do mezer pozastrkáváme cibuli, podlijeme vývarem, uzavřeme a dáme grilovat do rozehřátého krbu. Občas promíchneme, popř. podlijme vývarem.