Dušené maso s mrkví

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

vepřové maso
(já jsem použila plecko)
cibule
mrkev
máslo
kmín
sůl
pepř
olej
mouka
voda

Postup přípravy receptu

  1. Maso omyjeme, očistíme a nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme.

  2. V hrnci rozpálíme olej a dozlatova osmažíme na jemno nakrájenou cibulku.

  3. Poté přidáme maso a dochutíme kmínem. Podlijeme vodou a dusíme tak, aby maso bylo měkké (cca 30 až 40 minut).

  4. Potom nakrájíme mrkev na kolečka a přidáme spolu s máslem k masu a ještě dusíme do změknutí mrkve, podléváme dle potřeby.

  5. Nakonec rozšleháme 1 až 2 lžíce mouky v půl hrnku vody, zahustíme a provaříme. Podávat můžeme s bramborami. (Já jsem podávala s malinkými červenými brambůrky.)


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!