Zapečené gnocchi s vepřovou panenkou, hříbky a sušenou šunkou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

500 g gnocchi
hrst čerstvých nakrájených hřibů
100 g schwardzwaldské šunky
1 smetana
300 g vepřové panenky
sůl
pepř
bobkový list
nové koření
bylinky na naložení masa (já použila tymián a rozmarýn)

Postup přípravy receptu

  1. Panenku si nakrájíme na plátky, opepříme (já snad už na všechno používám sečuánský pepř:-D), poklademe několika snítky bylinek a necháme odpočinout aspoň hodinku do lednice.

  2. Po odležení si panenku vyndáme z chladu a aspoň půl hodinky necháme při pokojové teplotě, než ji budeme zprudka opékat.

  3. Gnocchi uvaříme dle návodu na obalu.

  4. Mezitím dáme vařit houby spolu s bob. listem a novým kořením.

  5. Uvařené gnocchi naskládáme do malé zapékací misky, poklademe plátky opečené panenky, přidáme šunku, zasypeme houbami a vše zalijeme smetanou.

  6. Dochutíme solí a pepřem, můžeme přidat bylinky a zapečeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!