Zapečené gnocchi s vepřovou panenkou, hříbky a sušenou šunkou
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 500 g gnocchi
- hrst čerstvých nakrájených hřibů
- 100 g schwardzwaldské šunky
- 1 smetana
- 300 g vepřové panenky
- sůl
- pepř
- bobkový list
- nové koření
- bylinky na naložení masa (já použila tymián a rozmarýn)
Postup Zapečené gnocchi s vepřovou panenkou, hříbky a sušenou šunkou
Postup přípravy receptu
-
Panenku si nakrájíme na plátky, opepříme (já snad už na všechno používám sečuánský pepř:-D), poklademe několika snítky bylinek a necháme odpočinout aspoň hodinku do lednice.
Po odležení si panenku vyndáme z chladu a aspoň půl hodinky necháme při pokojové teplotě, než ji budeme zprudka opékat.
Gnocchi uvaříme dle návodu na obalu.
Mezitím dáme vařit houby spolu s bob. listem a novým kořením.
Uvařené gnocchi naskládáme do malé zapékací misky, poklademe plátky opečené panenky, přidáme šunku, zasypeme houbami a vše zalijeme smetanou.
Dochutíme solí a pepřem, můžeme přidat bylinky a zapečeme.