Voňavé brambory
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- cca 800 g brambor
- 1 Hermelín
- 1-2 Romadúry
- 150 g uzeného bůčku
- 250 ml světlého piva (dala jsem desítku)
- kousek sádla
- strouhaný sýr
- sůl
- pepř
Postup Voňavé brambory
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme a nakrájíme na větší kostky nebo plátky. Uzený bůček a sýry na menší kostky. Pekáček vymažeme sádlem.
Brambory lehce osolíme (sýry jsou slané) a opepříme. Vše v pekáčku smícháme a podlijeme pivem. Můžeme ještě trochu pokapat sádlem.
Pekáček přikryjeme a pečeme na 200 st. 35-40 minut. Potom odkryjeme a dopečeme do křupava. Před koncem posypeme strouhaným sýrem, ale není to nutné.