Dulce de leche mini cheesecaky

Recepty, Moučníky

Suroviny

(28 papírových košíčků na muffiny)
28 sušenek Oreo
1 Salko (karamel)
1 vanička polotučného tvarohu
1 vanička plnotučného tvarohu
300 g ricotty (měla jsem z Gran Moravie)
2 větší vejce (původní recept říká 3, neboť mám jakási domácí XL, tak jsem zůstala jen u dvou)

Postup přípravy receptu

  1. V tomto případě doporučuji mít 2 formy na muffiny. Troubu jsem si zapnula na 140-150°C. Formy jsem si vyložila papírovými košíčky a dala do nich po 1 sušence.

  2. V míse jsem si rozmíchala tvarohy s ricottou. Teprve poté přidala zhruba 3/4 plechovky Salka a vyšlehala. Nakonec jsem zašlehala vajíčka.

  3. Košíčky jsem plnila směsí mírně pod okraj a nakonec dala péct na 20-25 minut. Po vytažení je dobré je nechat aspoň 15 minut chladnout ve formě. Proto jsem prvně říkala, že je lepší mít 2 formy.

  4. Pokud nějaké Salko zůstane, je možné jím cheesecaky před podáváním zdobit. Na všechny to nevyjde. A zároveň je dost možné, že se ten zbytek sní dřív, než se s těmi cheesecaky vůbec potká.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!