Tortilly
Recepty, OstatníSuroviny
- 6 Tortill placek
- 1 hustou krémovou kysanou smetanu
- 1 plechovka kukuřice
- 1 balíček ledového salátu (je už nakrájený tak se nemusíme zdržovat krájením)
- 1 salátovou okurku
- 2 rajčata
- slunečnicový olej
- 500 g vepřových kotlet (nebo jiného vepřového masa)
- koření ohnivý Yucatán (od Kotanyi Secrets of Latin America Ohnivý Yucatán)
- grilovací koření na kuře
- (kdo má rád hodně pálivé může přidat Hot chilli sauce)
Postup Tortilly
Postup přípravy receptu
-
Nakrájíme si maso na malé kousky a okořeníme si ho, dáme na něj podle chuti koření od Kotanyi a trochu grilovacího koření, které tomu dodá chuť grilovaného masa a nesmíme zapomenout na trošku oleje. Kdo má rád ostré tak jako já může přidat podle chuti Chilli omáčku. Maso necháme odpočívat alespoň půl hodiny v ledničce.
Vezmeme si větší misku a do té dáme salát, kukuřici, nakrájené okurky a rajčata na malé kousky.
Maso vyndáme z ledničky a mezitím si rozpálíme v pánvičce olej. Když je olej rozpálený vložíme do pánvičky maso a zprudka zatáhneme a trochu osmahneme. Potom přilijeme trochu teplé vody, kterou si ohřejeme třeba v rychlovarné konvici. Studená voda by mohla způsobit prskání oleje a maso by nám zchladlo a pomaleji by se podusilo. Dusíme ještě alespoň 20 minut než se voda odvaří.
Když je voda z masa pomalu odvařená v mikrovlnné troubě si Tortilly ohřejeme. Propíchneme obal Tortill a dáme je ohřívat asi na 1 minutu.
Potom Tortilly plníme jednu podruhé nejdříve masem a poté zeleninovou směsí a navrch kysanou smetanu. Teď už jen přeji dobrou chuť:) snad Tortilly rádi vyzkoušíte a bude Vám chutnat.