Kuřecí plátek s brokolicovou čepičkou
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 3 kuřecí prsa
- 3 kávové lžičky hořčice
- 1 větší cibule
- 2 stroužky česneku
- 10 dkg anglické slaniny
- 9 ks růžiček brokolice
- trochu másla
- 15 dkg Eidamu
- sůl
- pepř
- olej
- kmín (drcený)
Postup Kuřecí plátek s brokolicovou čepičkou
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsa nařízneme, lehce naklepeme. Z obou stran osolíme, opepříme, potřeme hořčicí.
Do misky dáme na dno trochu oleje, na kolečka nakrájenou 1/2 cibule, 1 stroužek česneku na plátky. Na to položíme plátky masa, zasypeme zbylou cibulí a česnekem a zakápneme olejeme. Dáme odležet na 2 hodinky do ledničky.
Na rozpálené pánvi maso zprudka z obou stran opečeme(bez cibule). Přendáme do pekáčku, ve výpeku orestujeme cibuli, která zbyla z masa. Zasypeme jí maso v pekáčku i s výpekem, dle potřeby ještě lehce podlijeme vodou, a dáme do rozehřáté trouby péct. - tak na cca 180°.
Když je maso hotové, dáme na každý kousek plátek slaniny a necháme lehce opéct.
Mezitím si na troše másla na pánvičce orestujeme či podle chuti mírně podusíme brokolici, kterou lehce posolíme a posypeme kmínem.
Na opečenou slaninku dáme brokolici, posypeme sýrem a necháme ve vypnuté troubě, aby se sýr rozpustil. Podáváme s různě upravenýma bramborama a zeleninou, či tatarkou.