Celerovy krem s koprem
Recepty, PolévkySuroviny
- 200 g řapíkatého celeru
- 50 g pórku
- 1 brambor
- 50 ml smetany
- 1 l bujónu nebo vývaru
- hrst čerstvého kopru
- máslo
- Na jíšku:
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 vařené vejce
- sůl
- cukr
- ocet
Postup Celerovy krem s koprem
Postup přípravy receptu
-
Rapikaty celer omyjeme, dle potreby oloupeme, nakrajime na drobno a spolu s nadrobno pokrajenym porkem orestujeme na trosce masla.
Zalijeme vyvarem, pridame na kosticky pokrajeny brambor a varime do mekka.
Polevku rozmixujeme na hladky krem. Z masla a mouky udelame svetlou jisku, pridame ji do polevky a cca 10 minut povarime (pokud vam hustota polevky vyhovuje, muzete jisku vynechat).
Nakonec vmichame smetanu, posekany kopr a krem prohrejeme. Dochutime soli, cukrem a octem. Pri servirovani posypeme strouhanym varenym vajickem.