Dort Doboš
Recepty, MoučníkySuroviny
- 350 g krupicového cukru
- 250 g másla
- 200 g hladké mouky
- 6 vajec
- Krém:
- 1/2 litru mléka
- 200 g másla
- 180 g cukru
- 2 sáčky čokoládového pudinku
Postup Dort Doboš
Postup přípravy receptu
-
Máslo, cukr a žloutky vyšleháme do pěny, přidáme mouku a vmícháme ušlehány sníh z bílků. Rozetřeme na plech vyloženy papírem, pečeme asi 10 minut při 180°C.
Těsto rozetřeme na tři plechy, až upečené rozřízneme na půlku, hned odlepíme od papíru a ořeřeme ještě teplé.
Na krém uvaříme puding, přidáme cukr a šleháme, dokud není krém studený. Na závěr všleháme změklé máslo.