Dort Doboš

Recepty, Moučníky

Suroviny

350 g krupicového cukru
250 g másla
200 g hladké mouky
6 vajec
Krém:
1/2 litru mléka
200 g másla
180 g cukru
2 sáčky čokoládového pudinku

Postup přípravy receptu

  1. Máslo, cukr a žloutky vyšleháme do pěny, přidáme mouku a vmícháme ušlehány sníh z bílků. Rozetřeme na plech vyloženy papírem, pečeme asi 10 minut při 180°C.

  2. Těsto rozetřeme na tři plechy, až upečené rozřízneme na půlku, hned odlepíme od papíru a ořeřeme ještě teplé.

  3. Na krém uvaříme puding, přidáme cukr a šleháme, dokud není krém studený. Na závěr všleháme změklé máslo.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!