Cannelloni s drůbežím masem v rajčatech, gratinované parmazánovým bešamelem

Recepty, Těstoviny

Suroviny

1 balení těstovinových trubiček cannelloni (250-300 g)
250-300 g kuřecího masa
1 velká cibule
1 konzerva sekaných rajčat
1 lžíce sušeného oregana
3 lžíce másla
2-3 lžíce hladké mouky
300 ml smetany na vaření nebo plnotučného mléka
2 stroužky česneku
100 g jemně nastrouhaného parmazánu
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso nakrájíme na velmi malé kostičky (o stranách cca 0,5cm), osolíme, opepříme a spolu s drobně nakrájenou cibulí osmahneme na pánvi.

  2. Přidáme obsah konzervy s rajčaty a ochutíme oreganem, pepřem a solí. Směs necháme vychladnout a plníme ji do těstovinových trubiček cannelloni.

  3. V kastrolku rozehřejeme máslo, do přepuštěného nasypeme mouku a prosmahneme. Zalijeme smetanou nebo plnotučným mlékem, přidáme česnek utřený se solí a vsypeme nastrouhaný parmazán.

  4. Omáčku mícháme a hlídáme asi 20 minut a vyšleháváme ji dohladka. Připravenou omáčku nalijeme na dno zapékací mísy, poklademe naplněnými těstovinovými trubičkami a zalijeme parmazánovou omáčkou. Vložíme do trouby, vyhřáté na 220°C a pečeme cca 30 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!