Cannelloni s drůbežím masem v rajčatech, gratinované parmazánovým bešamelem
Recepty, TěstovinySuroviny
- 1 balení těstovinových trubiček cannelloni (250-300 g)
- 250-300 g kuřecího masa
- 1 velká cibule
- 1 konzerva sekaných rajčat
- 1 lžíce sušeného oregana
- 3 lžíce másla
- 2-3 lžíce hladké mouky
- 300 ml smetany na vaření nebo plnotučného mléka
- 2 stroužky česneku
- 100 g jemně nastrouhaného parmazánu
- pepř
- sůl
Postup Cannelloni s drůbežím masem v rajčatech, gratinované parmazánovým bešamelem
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí maso nakrájíme na velmi malé kostičky (o stranách cca 0,5cm), osolíme, opepříme a spolu s drobně nakrájenou cibulí osmahneme na pánvi.
Přidáme obsah konzervy s rajčaty a ochutíme oreganem, pepřem a solí. Směs necháme vychladnout a plníme ji do těstovinových trubiček cannelloni.
V kastrolku rozehřejeme máslo, do přepuštěného nasypeme mouku a prosmahneme. Zalijeme smetanou nebo plnotučným mlékem, přidáme česnek utřený se solí a vsypeme nastrouhaný parmazán.
Omáčku mícháme a hlídáme asi 20 minut a vyšleháváme ji dohladka. Připravenou omáčku nalijeme na dno zapékací mísy, poklademe naplněnými těstovinovými trubičkami a zalijeme parmazánovou omáčkou. Vložíme do trouby, vyhřáté na 220°C a pečeme cca 30 minut.