Budapešťská pomazánka z pečených paprik

Recepty, Pomazánky

Suroviny

5 červených paprik čerstvých červených
olivový olej
1 menší cibule
1 tvaroh
1 lžička mleté sladké papriky sušené nebo pálivé papriky sušené
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Troubu rozehřejeme na 250°C na funkci gril.

  2. Papriky dáme slupkou nahoru na plech s pečícím papírem a pokapeme olivovým olejem.

  3. Pečeme, dokud se na paprikách nezačnou dělat černé strupy.

  4. Poté vytáhneme a necháme papriky zchladnout. Zchladlým paprikám oloupeme slupky a papriky rozmixujeme téměř do hladka.

  5. V misce si smícháme tvaroh, cibuli, mletou papriku, ochutíme solí a pepřem a přidáme rozmixované papriky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!