Hovězí maso, zapečené pod bramborovým pyré
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- Kaše:
- 500 g brambor
- sůl dle chuti
- horké mléko dle potřeby
- bylinky (saturejka, majoránka, tymián) dle chuti
- 2 porce guláše (připraveného podle oblíbeného receptu nebo podle odkazu v poznámce)
Postup Hovězí maso, zapečené pod bramborovým pyré
Postup přípravy receptu
-
Dáme vařit brambory. Uvařené brambory přecedíme a necháme je asi 3 minuty odkryté. Poté brambory dobře rozmačkáme. Vložíme je zpět do hrnce. Přidáme horké mléko a dobře vše zamícháme. Pyré mícháme metličkou, aby bylo krásně nadýchané.
Do pyré přidáme nasekané bylinky. Kostky masa z guláše zalijeme horkým pyré z brambor a dáme zapéci do rozehřáté trouby, dokud kaše nezrůžoví a pak podáváme.