Zapečená uzenina s těstovinami a zeleninou

Recepty, Těstoviny

Suroviny

500 g libovolné uzeniny nakrájené na kostičky
300 g těstovin uvařených na skus (použila jsem vrtulky)
200 g hrubě nastrouhané dýně
200 g hrubě nastrouhaných sladkokyselých okurek
1 svazek nakrájené lahůdkové cibule
2 kusy řeřichy (2 krabičky)
4 prolisované stroužky česneku
5 vajec
70 ml smetany
2 lžíce sádla
sůl a mletý pepř podle potřeby
sádlo na vymazání a strouhanku na vysypání zapékací mísy

Postup přípravy receptu

  1. Řeřichu ostříháme, v sítku opláchneme a necháme okapat.

  2. Ve větším hrnci na dvou lžících sádla osmažíme nakrájenou uzeninu, kterou poté děrovanou naběračkou vybereme na talíř.

  3. Do výpeku dáme orestovat lahůdkovou cibuli, dýni a okurky. Hrnec odstavíme ze sporáku a k orestované směsi přidáme česnek, uzeninu, těstoviny a řeřichu. Podle zvyklostí osolíme, opepříme a promícháme.

  4. Vše překlopíme do připravené zapékací mísy (30x22x5 cm) a zalijeme vejci, které jsme dobře rozmíchali se smetanou. Pečeme 15 minut v troubě předehřáté na 200°C.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!