Zapečená uzenina s těstovinami a zeleninou
Recepty, TěstovinySuroviny
- 500 g libovolné uzeniny nakrájené na kostičky
- 300 g těstovin uvařených na skus (použila jsem vrtulky)
- 200 g hrubě nastrouhané dýně
- 200 g hrubě nastrouhaných sladkokyselých okurek
- 1 svazek nakrájené lahůdkové cibule
- 2 kusy řeřichy (2 krabičky)
- 4 prolisované stroužky česneku
- 5 vajec
- 70 ml smetany
- 2 lžíce sádla
- sůl a mletý pepř podle potřeby
- sádlo na vymazání a strouhanku na vysypání zapékací mísy
Postup Zapečená uzenina s těstovinami a zeleninou
Postup přípravy receptu
-
Řeřichu ostříháme, v sítku opláchneme a necháme okapat.
Ve větším hrnci na dvou lžících sádla osmažíme nakrájenou uzeninu, kterou poté děrovanou naběračkou vybereme na talíř.
Do výpeku dáme orestovat lahůdkovou cibuli, dýni a okurky. Hrnec odstavíme ze sporáku a k orestované směsi přidáme česnek, uzeninu, těstoviny a řeřichu. Podle zvyklostí osolíme, opepříme a promícháme.
Vše překlopíme do připravené zapékací mísy (30x22x5 cm) a zalijeme vejci, které jsme dobře rozmíchali se smetanou. Pečeme 15 minut v troubě předehřáté na 200°C.