Slaný těstovinový koláč
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 150 g těstovin Rigatoni
- 3 lžíce oleje
- 300 g mletého masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 rajčata (větší nebo 1/2 plechovky loupaných a krájených)
- kečup
- provensálské koření
- sůl
- pepř
- 125 g mozzarelly
Postup Slaný těstovinový koláč
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si dle návodu uvaříme těstoviny, jen dobu varu zkrátíme asi o 2 minuty, aby byly mírně nedovařené. Pak je scedíme a promícháme se lžící oleje, aby se neslepily.
Na pánvi osmažíme nadrobno pokrájenou cibulku, přidáme maso a společně opečeme.
Pak přidáme koření, utřený česnek a pokrájená spařená a oloupaná rajčata a vaříme asi 15 minut. Já měla rajčata masitá, která měla málo šťávy, proto jsem přidala ještě trochu kečupu.
Vhodnou nádobu (při více porcích použijte formu na dort) vymažeme olejem nebo máslem, na dno rozetřeme asi 1 cm masové směsi a do ní natěsno vyskládáme (zapícháme) uvařené těstoviny. Pomůžeme si tím, že nádobu nakloníme, aby nám trubičky nepadaly.
Pak zbytek masové směsi nalejeme na těstoviny a na povrchu stěrkou rozetíráme tak dlouho, až se maso dostane do všech dutin. Nakonec na povrch pokrájíme nebo nastrouháme sýr.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C asi 30 minut, až zezlátne. Pokud pečete v dortové formě, nechte ho v ní po upečení asi 15 minut, aby se při vyndavání nepotrhal.