Vepřové plátky s kaki - variace na recept Aničky Kocikové
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 4 vepřové plátky
- 1 kaki
- hořčice s medem a koprem (Albert)
- po 2 plátcích mascarpone s růžovým pepřem a s cibulí a bylinkami + navíc ještě 2 od každého druhu
- 1 cibule
- tuk (sádlo) na WOK pánev nebo kastrol
- vývar
- sůl
- pepř dle chuti
Postup Vepřové plátky s kaki - variace na recept Aničky Kocikové
Postup přípravy receptu
-
Plátky jemně naklepeme, osolíme, opepříme. Potřeme slabě hořčicí.
Na každý plátek masa položíme z obou druhů po polovině plátku sýru mascarpone. Na něj dáme polovinu kaki nakrájeného na plátky, polovinu cibule také nakrájené na jemné plátky. Na to opět položíme poloviny sýra. Maso přehneme na polovinu a buď upevníme jehlou nebo omotáme nití.
V nádobě rozpálíme tuk a zbylou polovinu cibule nakrájenou nadrobno zpěníme. Vložíme maso, orestujeme po obou stranách, podlijeme vývarem do necelé výšky masa a dusíme do měkka (cca 45 minut). Občas maso poléváme výpekem, kontrolujeme potřebu dolití vývaru.
Když maso změklo, vhodíme do šťávy nakrájený zbytek sýru a zbytek kaki a ještě chvilinku rozdusíme. Pokud je potřeba, zahustíme moukou.
Vypneme sporák a necháme ještě 10 minut spojit chutě. Jako přílohu jsem vařila rýži.