Polévka z pórku a žlutých fazolek

Recepty, Polévky

Suroviny

1 celý menší pórek
pořádná hrst žlutých fazolek
1 cibule
1 větší stroužek česneku
1 mrkev
1 brambora
1 hrst krupičky
zeleninový bujón nebo Vegeta
1 vrchovatá lžíce hladké mouky
pažitka
olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si zeleninu, pórek nakrájíme na kolečka, fazolky nakrájíme na sousta, mrkev a bramboru si nastrouháme, cibuli nadrobno a česnek na plátky.

  2. Z oleje a mouky uděláme jíšku, když je hotová, přidáme všechno co jsme si nakrájeli, mícháme a necháme mírně osmažit.

  3. Pak zalijeme zeleninovým vývarem a necháme pozvolna vařit, až jsou fazolky měkké a už jen dosolíme.

  4. Kdo chce polévku hustější, dá zavařit ještě krupičku a můžeme dochutit vegetou bez éček, na talíři posypeme pažitkou a trochou zelené části z pórku, ale není to nutné, spíš pro vzhled.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!