Polévka od srdce

Recepty, Pro začátečníky

Suroviny

1/2 hovězího srdce
1 menší cibule
1 lahůdková cibulka
1 větší mrkev
1/2 celeru
1 kořenová petržel
4 kuličky pepře
1/2 Masoxu
sůl
špetka šafránu (nemusí být)
1 stroužek česneku
petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Do vařící se vody dáme srdíčko, kuličky pepře, nakrájenou cibuli na kousky a necháme vařit téměř doměkka. V tuto chvíli přidáme celer a petržel, které pokrájíme na malé kousky, česnek, masox, nastrouhanou mrkev, aby byla polévka hezky barevná spolu se šafránem a osolíme.

  2. Vaříme dál, až do změknutí všeho. Pak si z vývaru vyndáme měkké srdíčko, to nakrájíme na menší kousky a vrátíme zpět do polévky. Vývar je tím pádem hotov, můžeme ještě dosolit a dáme do něho zavařit to, co nám chutná-možností je dost.

  3. Já zavářela nudlové drobení (strouhání). Když máme hotovo, ozdobíme nakrájenou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!