Okurkový salát s bílými fazolemi a rajčaty
Recepty, SalátySuroviny
- 1 konzerva bílých máslových fazolí (obsahuje 240 g fazolí)
- 1/2 salátové okurky
- 2 soudková rajčata
- 1 červená cibule
- 2-3 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce bílého vinného octa nebo citronové šťávy
- petržel
- sůl
- pepř
Postup Okurkový salát s bílými fazolemi a rajčaty
Postup přípravy receptu
-
Fazole propláchneme a necháme okapat. Nakrájíme rajčata. Podélně je rozčtvrtíme a pak napříč nakrájíme na plátky. Červenou cibuli nakrájíme na půlměsíčky. Okurku oloupeme na zebru a přepůlíme. Lžičkou se zbavíme semínek a pak napříč nakrájíme na půlměsíčky. Petržel nasekáme na drobnější kousky.
Vše smícháme. Přidáme postupně olivový olej, je na vás, jaké množství chcete v salátu mít. Začněte 1 lžící. Skončil jsem u 3.
Pokropíme octem (můžete použít i citronovou šťávu), přidávejte postupně, podle chuti. Začněte 1 lžící. Skončil jsem u 2.
Přidáme sůl a pepř. Decentně. Necháme 10 minut v chladu.