Polévka hutňačka s hlávkovým zelím

Recepty, Polévky

Suroviny

3 hrsti najemno nakrájeného hlávkového zelí
1 hrst na kostičky nakrájené mrkve
1 hrst na kostičky nakrájených brambor
3 stroužky česneku
2 velké cibule nakrájené nadrobno
4 lžíce hladké mouky
3 lžíce sádla
2 celá rozšlehaná vejce
1 hrst rozdrobených sušených hub
2 litry vývaru
1 lžíce drceného kmínu
libeček, petrželka podle chuti
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli osmažíme na sádle, přidáme kmín, po minutě zasypeme moukou a upražíme světlejší jíšku.

  2. Zalijeme studeným vývarem, přidáme houby, zeleninu, rozdrcený česnek a libeček a vaříme do změknutí.

  3. Nakonec vmícháme vejce a dochutíme solí, pepřem a posypeme petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!