Polévka hutňačka s hlávkovým zelím
Recepty, PolévkySuroviny
- 3 hrsti najemno nakrájeného hlávkového zelí
- 1 hrst na kostičky nakrájené mrkve
- 1 hrst na kostičky nakrájených brambor
- 3 stroužky česneku
- 2 velké cibule nakrájené nadrobno
- 4 lžíce hladké mouky
- 3 lžíce sádla
- 2 celá rozšlehaná vejce
- 1 hrst rozdrobených sušených hub
- 2 litry vývaru
- 1 lžíce drceného kmínu
- libeček, petrželka podle chuti
- sůl
- pepř
Postup Polévka hutňačka s hlávkovým zelím
Postup přípravy receptu
-
Cibuli osmažíme na sádle, přidáme kmín, po minutě zasypeme moukou a upražíme světlejší jíšku.
Zalijeme studeným vývarem, přidáme houby, zeleninu, rozdrcený česnek a libeček a vaříme do změknutí.
Nakonec vmícháme vejce a dochutíme solí, pepřem a posypeme petrželkou.