Podzimní jablečno-skořicový koláč
Recepty, MoučníkySuroviny
- (Drobenkový korpus)
- 1 hrnek strouhanky
- 1 hrnek celozrnné mouky nebo polohrubé (obyčejné) mouky
- 1 hrnek třtinového cukru (pokud ho nemáte, vystačíte si s bílým cukrem)
- cca 150 g másla
- 1 větší vejce
- 1 lžička prášku do pečiva
- Náplň
- 500 g polotučného tvarohu
- 150 g bílého jogurtu
- 2 větší vejce
- cukr podle chuti
- Na dokončení
- 2 - 3 pevná a nepříliš sladká jablka (použila jsem odrůdu Gala)
- skořicový cukr na posypání
Postup Podzimní jablečno-skořicový koláč
Postup přípravy receptu
-
Smíchejte strouhanku, celozrnnou mouku s cukrem a práškem do pečiva. Přilijte rozpuštěné máslo, promíchejte a přiklepněte vajíčko. Vytvořte lepivé drobenkové těsto. Těsto vmačkejte do vymazané a vysypané formy na koláč (mně posloužila remoska).
Dále promíchejte suroviny na náplň. Tvaroh vlijte na korpus. Na tvarohovou náplň naskládejte na plátky nakrájená jablíčka a posypejte je skořicovým cukrem. Dejte péci.