Plněný bramborák
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- Těsto na bramboráky:
- 3 velké brambory
- 8 česneků
- 1 vajíčko
- majoránka
- sůl
- drcený kmín
- hl. mouku
- náplň:
- 300 g kuřecích prsou
- 1 velká plechovka krájených žampionů
- 2 cibule
- 2 lžíce sojové omáčky
- 2 lžíce worcestrové omáčky
- 1/2 KL mleté papriky
- sůl
- olej
- solamyl
- na oblohu: zeleninu dle chuťi
Postup Plněný bramborák
Postup přípravy receptu
-
Směs do bramboráku: Nejdříve nakrájím maso na nudličky,osolím, zakapu olejem, sójovou omáčkou, worcestrovou omáčkou a nechám uležet v lednici.
Pak maso prudce osmažím,přidám cibuli nakrájenou na proužky a nakrájené žampiony a lahůdkovou papriku, restuji tak dlouho, dokud je vše propečené.Nakonec popráším solamylem a promíchám.Směs přikryji a odložím do tepla a vrhnu se na bramboráky.
Postup na bramboráky: Brambory oškrábu,omyji,nastrouhám, česnek taky nastrouhám,přidám vajíčko,osolím,dám majoránku,kmín a zahustím hl.moukou. Smažím do zlatova na oleji a pak na půlku bramboráku rozprostřu masovou směs a druhou půlkou maso přikryji. Ještě oblohu a může se podávat.