Plněný bramborák

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

Těsto na bramboráky:
3 velké brambory
8 česneků
1 vajíčko
majoránka
sůl
drcený kmín
hl. mouku
náplň:
300 g kuřecích prsou
1 velká plechovka krájených žampionů
2 cibule
2 lžíce sojové omáčky
2 lžíce worcestrové omáčky
1/2 KL mleté papriky
sůl
olej
solamyl
na oblohu: zeleninu dle chuťi

Postup přípravy receptu

  1. Směs do bramboráku: Nejdříve nakrájím maso na nudličky,osolím, zakapu olejem, sójovou omáčkou, worcestrovou omáčkou a nechám uležet v lednici.

  2. Pak maso prudce osmažím,přidám cibuli nakrájenou na proužky a nakrájené žampiony a lahůdkovou papriku, restuji tak dlouho, dokud je vše propečené.Nakonec popráším solamylem a promíchám.Směs přikryji a odložím do tepla a vrhnu se na bramboráky.

  3. Postup na bramboráky: Brambory oškrábu,omyji,nastrouhám, česnek taky nastrouhám,přidám vajíčko,osolím,dám majoránku,kmín a zahustím hl.moukou. Smažím do zlatova na oleji a pak na půlku bramboráku rozprostřu masovou směs a druhou půlkou maso přikryji. Ještě oblohu a může se podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!