Kuřecí prsa v pomerančové šťávě

Recepty, Grilování

Suroviny

2 kuřecí prsa bez kosti a kůže/měla jsem 380 g
30 g špeku/použila jsem Debrecínský
4 barevný pepř z mlýnku Kotányi
tenký plátek másla
najemno nastrouhaná pomerančová kůra z 1/2 pomeranče
3 lžíce pomerančové šťávy rozmíchané
1/2 lžičky Solamylu
trochu soli
trochu oleje
na marinádu
150 ml pomerančové šťávy(použila jsem 100%)
2 lžíce sladké sojové omáčky
1 lžička najemno nastrouhaného čerstvého zázvoru
kousek snítky čerstvého rozmarýnu

Postup přípravy receptu

  1. Je krásné počasí, přímo vybízející k naložení a grilování masa. Takže si vytáhneme z kuchyňské linky grilovací pánev, postavíme se ke sporáku a můžeme začít grilovat. Ale napřed si naložíme masíčko.

  2. Prsa opláchneme, osušíme, nenaklepáváme a nejlépe přes noc naložíme do marinády smíchané z uvedených surovin.

  3. Poté prsa z marinády vytáhneme a osušíme. Po obou stranách je prošpikujeme špekem, který jsme si nakrájeli na širší proužky(fotopostup). Opepříme, mírně osolíme a zlehka vetřeme trochu oleje.

  4. Žebra grilovací pánve slabě potřeme olejem a pánev necháme na sporáku na silnějším plameni rozehřát. Položíme prsa a na středně silném plameni grilujeme 8 minut. Poté prsa otočíme a grilujeme dalších 8 minut.

  5. Než se nám maso ugriluje, připravíme si ze zbytku marinády šťávu.

  6. Do kastrůlku dáme nastrouhanou pomerančovou kůru a přidáme plátek másla. Necháme kůru 2minutky rozvonět, přilijeme marinádu a na silném plameni necháme 3 minuty probublat. Přilijeme šťávu ze solamylem a minutku provaříme.

  7. Ugrilovaná prsa nakrájíme šikmým řezem na plátky a klademe na talíř přelitý pikantní šťávou.

  8. Můžeme také připravit na obyčejné pánvi za stejně dlouhou dobu. Na pánev dáme přibližně 3l žíce oleje a postup je dále stejný.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!