Kuřecí prsa v pomerančové šťávě
Recepty, GrilováníSuroviny
- 2 kuřecí prsa bez kosti a kůže/měla jsem 380 g
- 30 g špeku/použila jsem Debrecínský
- 4 barevný pepř z mlýnku Kotányi
- tenký plátek másla
- najemno nastrouhaná pomerančová kůra z 1/2 pomeranče
- 3 lžíce pomerančové šťávy rozmíchané
- 1/2 lžičky Solamylu
- trochu soli
- trochu oleje
- na marinádu
- 150 ml pomerančové šťávy(použila jsem 100%)
- 2 lžíce sladké sojové omáčky
- 1 lžička najemno nastrouhaného čerstvého zázvoru
- kousek snítky čerstvého rozmarýnu
Postup Kuřecí prsa v pomerančové šťávě
Postup přípravy receptu
-
Je krásné počasí, přímo vybízející k naložení a grilování masa. Takže si vytáhneme z kuchyňské linky grilovací pánev, postavíme se ke sporáku a můžeme začít grilovat. Ale napřed si naložíme masíčko.
Prsa opláchneme, osušíme, nenaklepáváme a nejlépe přes noc naložíme do marinády smíchané z uvedených surovin.
Poté prsa z marinády vytáhneme a osušíme. Po obou stranách je prošpikujeme špekem, který jsme si nakrájeli na širší proužky(fotopostup). Opepříme, mírně osolíme a zlehka vetřeme trochu oleje.
Žebra grilovací pánve slabě potřeme olejem a pánev necháme na sporáku na silnějším plameni rozehřát. Položíme prsa a na středně silném plameni grilujeme 8 minut. Poté prsa otočíme a grilujeme dalších 8 minut.
Než se nám maso ugriluje, připravíme si ze zbytku marinády šťávu.
Do kastrůlku dáme nastrouhanou pomerančovou kůru a přidáme plátek másla. Necháme kůru 2minutky rozvonět, přilijeme marinádu a na silném plameni necháme 3 minuty probublat. Přilijeme šťávu ze solamylem a minutku provaříme.
Ugrilovaná prsa nakrájíme šikmým řezem na plátky a klademe na talíř přelitý pikantní šťávou.
Můžeme také připravit na obyčejné pánvi za stejně dlouhou dobu. Na pánev dáme přibližně 3l žíce oleje a postup je dále stejný.