Pfeferonový (feferonový) salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Recepty, SalátySuroviny
- Na přípravu cca 1 kg salátu budete potřebovat (váha surovin je po očištěném stavu a bez nálevu, tzn. čistá váha):
- 180 g paprikového salátu (sterilované tenkostěnné papriky ve sladkokyselém nálevu)
- 90 g sterilovaných kapií (silnostěnné ve sladkokyselém nálevu)
- 90 g kulatých feferonek ve sladkokyselém nálevu
- 285 g sýru eidam (je dobré si sýr nechat nakrájet na tenké plátky cca 2-3 mm)
- 180 g sterilovaných cibulek
- 100 g sterilovaného hrášku
- 120 g rostlinného oleje (slunečnicový nebo jiný neutrální chuti)
- 5 g worcestru
- 20 g cukru
- 10 g soli
- mletý černý pepř (špetka)
Postup Pfeferonový (feferonový) salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Postup přípravy receptu
-
Paprikový salát (papriky) smícháme s kapií a feferonkami pokrájenými na nudličky, na kolečka nakrájenými cibulkami a hráškem.
Přidáme olej, worcester, cukr, pepř a zlehka promícháme se sýrem nakrájeným na nudličky. Trochu osolíme a necháme uležet v chladu. Po uležení ještě případně dosolíme.