Pfeferonový (feferonový) salát retro (podle ČSN z roku 1976)

Recepty, Saláty

Suroviny

Na přípravu cca 1 kg salátu budete potřebovat (váha surovin je po očištěném stavu a bez nálevu, tzn. čistá váha):
180 g paprikového salátu (sterilované tenkostěnné papriky ve sladkokyselém nálevu)
90 g sterilovaných kapií (silnostěnné ve sladkokyselém nálevu)
90 g kulatých feferonek ve sladkokyselém nálevu
285 g sýru eidam (je dobré si sýr nechat nakrájet na tenké plátky cca 2-3 mm)
180 g sterilovaných cibulek
100 g sterilovaného hrášku
120 g rostlinného oleje (slunečnicový nebo jiný neutrální chuti)
5 g worcestru
20 g cukru
10 g soli
mletý černý pepř (špetka)

Postup přípravy receptu

  1. Paprikový salát (papriky) smícháme s kapií a feferonkami pokrájenými na nudličky, na kolečka nakrájenými cibulkami a hráškem.

  2. Přidáme olej, worcester, cukr, pepř a zlehka promícháme se sýrem nakrájeným na nudličky. Trochu osolíme a necháme uležet v chladu. Po uležení ještě případně dosolíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!