Kuřecí polévka se špenátovou zavářkou

Recepty, Polévky

Suroviny

1 kuřecí skelet
1 lžička soli
4 kuličky pepře
kousek libečku
hrst čerstvého špenátu
1 vejce
mletý černý pepř
sůl
3-5 stroužků česneku
2 lžíce mléka
polohrubá mouka
150 g mražené zeleniny
petrželová nať

Postup přípravy receptu

  1. Skelet se solí, pepřem a libečkem vaříme v tlakovém hrnci asi 30 minut.

  2. Listy špenátu rozmixujeme s vejcem, solí, pepřem, česnekem a mlékem. Poté vmícháme tolik mouky, aby vzniklo husté těstíčko.

  3. Ve vývaru uvaříme zeleninu a poté špenátové těstíčko stěrkou protlačíme přes síto s velkými oky do vývaru, povaříme asi 5 minut.

  4. Do polévky přidáme obrané maso, petrželku, necháme přejít varem a odstavíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!