Kuřecí polévka se špenátovou zavářkou
Recepty, PolévkySuroviny
- 1 kuřecí skelet
- 1 lžička soli
- 4 kuličky pepře
- kousek libečku
- hrst čerstvého špenátu
- 1 vejce
- mletý černý pepř
- sůl
- 3-5 stroužků česneku
- 2 lžíce mléka
- polohrubá mouka
- 150 g mražené zeleniny
- petrželová nať
Postup Kuřecí polévka se špenátovou zavářkou
Postup přípravy receptu
-
Skelet se solí, pepřem a libečkem vaříme v tlakovém hrnci asi 30 minut.
Listy špenátu rozmixujeme s vejcem, solí, pepřem, česnekem a mlékem. Poté vmícháme tolik mouky, aby vzniklo husté těstíčko.
Ve vývaru uvaříme zeleninu a poté špenátové těstíčko stěrkou protlačíme přes síto s velkými oky do vývaru, povaříme asi 5 minut.
Do polévky přidáme obrané maso, petrželku, necháme přejít varem a odstavíme.