Vepřový plátek na zelenině
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 6 plátků vepřové krkovice
- 5 rajčat
- 5 paprik
- 400 g cukety (nakrájené na kostičky)
- 1/2 svazku jarní cibulky
- 1 kostka hovězího bujónu
- 1 kostka zeleninového bujonu
- 10 dkg strouhaného sýru (Eidam)
- Solamyl na zahuštění
- olej
- 1 menší cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce kečupu
- 1 lžička cukru
- sůl
- pepř
- drcený kmín
Postup Vepřový plátek na zelenině
Postup přípravy receptu
-
Maso lehce nalepeme, z obou stran osolíme a opepříme.
Na pánvi necháme zeskovatět cibuli, poté přidáme na plátky nakrájený česnek a orestujeme.
Na této pánvi zprudka na oleji opečeme maso. Vyjmeme spolu s výpekem a dáme do pekáčku, ve kterém budeme zapékat.
V hrníčku si rozpustíme hovězí a zeleninový bujon a zalijeme jím maso.
Přidáme pokrájená rajčata(oloupaná=naříznout,spařit), papriky a cuketu. Lehce posypeme kmínem, osolíme a opepříme. Dáme do trouby podusit (s alobalem/víkem) pečeme při 180°C cca 20-30 minut.
Vyndáme maso, vyzkoušíme, zda je měkké. Pokud ano, omáčku se zeleninou vyndáme do kastrolu, dáme na kamma zahřát, až se začne vařit, zahustíme lehce solamylem s vodou a dle potřeby dochutíme - kečup, sůl, pepř.
Maso necháme v pekáčku, posypeme nakrájenou na kolečka jarní cibulkou, posypeme sýrem a dáme do toruby zapéct dozlatova, zatímco se nám dovaří omáčka.
Podáváme s vařenou rýží či těstovinami. Po chvíli maso vyndáme, zalijeme zeleninovou směsí