Barevné mušle
Recepty, RybySuroviny
- 400 g filé z tresky
- rukola nebo pórek
- Červená mušle:
- 4 lžíce kečupu
- 1 stroužek česneku
- 2 lžíce smetany 12%
- Žlutá mušle:
- 30 g másla
- 1 lžíce hladké mouky
- 2 dl mléka
- sůl
- kari
Postup Barevné mušle
Postup přípravy receptu
-
Rozmrazené filé nakrájíme na malé kousky a zprudka opečeme na trošce tuku spolu s rukolou. Rozložíme do zapékacích formiček, zalijeme připravenou omáčkou, zasypeme sýrem a dáme péct na půl hodiny při 180°c.
červená omáčka: kečup smícháme s prolisovaným stroužkem česneku a naředíme smetanou
žlutá omáčka: máslo rozpustíme, zaprášíme moukou, zředíme mlékem a ochutíme solí a kari