Krevety s omáčkou Alfredo

Recepty, Mořské plody

Suroviny

500 g vetsich neloupanych krevet
cesnek
stava z 1/2 citronu
olivovy olej
3 lzice masla
350 ml smetany
cca 250g jemne strouhaneho parmazanu
sul
bily pepr

Postup přípravy receptu

  1. Krevety omyjeme, oloupeme a ocistime (ostrym nozem jemne narizneme vrchni cast krevety a krasne vyjmeme strivko, viz fotopostup). Zamerne zanechame krevetkam ocasky, je to z casti pro efekt, z casti z hlediska prakticnosti. Jdou za ne krasne uchopit a jist rukama.

  2. Ocistene krevety smichame s citronovou stavou, cca 5ti strouzky utreneho cesneku a trochou olivoveho oleje.

  3. Mezitim dame varit testoviny dle vlastniho vyberu.

  4. Na panvi orestujeme krevetky. Velmi kratce, cca 4 minuty. Pozname, ze jsou hotove, az jsou krasne oranzove. Odstavime a uchovame v teple.

  5. Na omacku rozpustime 3 lzice masla, zalijeme smetanou a na mirnem ohni zahrivame.

  6. Omacka zacne mirne houstnout, pote prisypeme cerstve nastrouhany parmesan. Mnozstvi zavisi na tom, jak hustou chceme mit omacku.

  7. Pote dosolime a pridame cerstve mlety bily pepr.

  8. Do hotove omacky pridame krevety a podavame s hotovymi testovinami.

  9. Kdo chce, muze pridat zampiony, zakysanou smetanu, smes italskych bylinek nebo vice cesneku. Omacka je velmi variabilni.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!