Plněné pečené papriky ve vlastní šťávě
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 1/2 kg mletého vepřového masa
- 5 ks žlutých paprik
- petrželová nať
- 1 hrnek rýže (uvařené)
- 2 vejce
- 1 cibule (malá)
- koření na mletá masa
- mrkev
- sůl
- pepř
- zeleninový bujón
- rajský protlak
Postup Plněné pečené papriky ve vlastní šťávě
Postup přípravy receptu
-
Mleté vepřové maso promícháme s kořením, solí, pepřem, syrovými vejci, sekanou petrželovou natí a poté vmícháme i uvařenou rýži.
Poctivě propracujeme, a naplníme do připravených paprik, které zbavíme jádřinců a vrchní odkrojenou část se stonkem si necháme na přiklopení náplně před pečením.
Papriky naskládáme do pekáče a zalijeme vodou s rozmíchaným zeleninovým bujonem a polévkovou lžicí rajského protlaku, nadrobno nakrájenou cibulí a jednou mrkví.
Pečeme pozvolna v troubě zakryté cca 45 minut a poté dopečeme odkryté cca 15 minut.
Vzniklou vypečenou šťávu propasírujeme a dle potřeby pokud je to třeba tak zahustíme instantní jíškou.
Příloha nové brambory s petrželkou a máslem.