Plněné pečené papriky ve vlastní šťávě

Recepty, Mleté maso

Suroviny

1/2 kg mletého vepřového masa
5 ks žlutých paprik
petrželová nať
1 hrnek rýže (uvařené)
2 vejce
1 cibule (malá)
koření na mletá masa
mrkev
sůl
pepř
zeleninový bujón
rajský protlak

Postup přípravy receptu

  1. Mleté vepřové maso promícháme s kořením, solí, pepřem, syrovými vejci, sekanou petrželovou natí a poté vmícháme i uvařenou rýži.

  2. Poctivě propracujeme, a naplníme do připravených paprik, které zbavíme jádřinců a vrchní odkrojenou část se stonkem si necháme na přiklopení náplně před pečením.

  3. Papriky naskládáme do pekáče a zalijeme vodou s rozmíchaným zeleninovým bujonem a polévkovou lžicí rajského protlaku, nadrobno nakrájenou cibulí a jednou mrkví.

  4. Pečeme pozvolna v troubě zakryté cca 45 minut a poté dopečeme odkryté cca 15 minut.

  5. Vzniklou vypečenou šťávu propasírujeme a dle potřeby pokud je to třeba tak zahustíme instantní jíškou.

  6. Příloha nové brambory s petrželkou a máslem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!