Kuře na paprice (i pro začátečníky)

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1/2 kg kuřecího nebo krůtího masa
2 lžíce červené papriky
1 velká cibule
hladká mouka
200 ml sladké smetany nebo smetany na šlehání
sůl
pepř
olej

Postup přípravy receptu

  1. Rozpálíme olej, cibuli nasekáme na jemno.

  2. Maso omyjeme a nakrájíme na větší stejné kousky.

  3. Zpěníme cibulku a na ní vložíme nakrájené maso.

  4. Krátce zarestujeme a poté zaprášíme červenou paprikou a ihned podlijeme vodou nebo vývarem (jinak by se paprika mohla připálit a zhořkla by).

  5. Osolíme, opepříme, aby maso mělo chuť.

  6. Dusíme pod pokličkou doměkka, až se maso pomalu začne rozpadat. Pak ho z omáčky vyjmeme a dokončíme omáčku tak, že do ní (výpeku) nalijeme asi polovinu smetany, dolijeme vodou do potřebného množství omáčky a přivedeme k varu.

  7. Ve zbytku smetany rozšleháme hladkou mouku a vlijeme do vroucí omáčky, metličkou rozšleháme, aby se neutvořily hrudky, případně rozmixujeme ponorným mixérem dohladka. Hustotu omáčky upravte podle sebe.

  8. Krátce povaříme, aby se ztratila chuť mouky a do omáčky vrátíme maso. Dosolíme, opepříme, případně můžeme dát 1/2 kostičky masoxu, ale nemusí být. Jako příloha se hodí houskové knedlíky, ale také těstoviny, např. kolínka, popř. i dušená rýže. Dobrou chuť.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!