Plněné červené cibule

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

4 středně velké červené cibule
3 PL strouhanky
100 g fety nebo balkánského sýra
2 PL rajčatové passaty
2 stroužky českého česneku
2 PL nasekané hladkolisté petrželky
zeleninový vývar
bílé víno¨
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Cibule očistíme, sloupneme co nejtenčí vrchní slupičku. Seřízneme bubák dole a seřízneme vršek cca na velikosti padesátikorunové mince - budeme potřebovat vytahat vnitřek. V zeleninovém vývaru, s přidáním trochy bílého vína, povaříme do skoro měkka. Necháme trochu vychladnout, abychom si nespálili tlapky. Prstíky rozebereme cibule - cca dvě vnější vrstvy necháme vcelku, prostřední necháme na plnění a vnitřek nasekáme do náplně.

  2. Připravíme náplň. Smícháme strouhanku, nadrobený/nastrouhaný sýr, rajčata, vnitřek cibulí, petrželku, nasekaný česnek, solit netřeba - sýr je slaný dost. Naplníme mističky ze zevní části cibule, naplníme jako kapsičky i prostřední část. Nepatrně podlijeme vývarem a dáme do vhodné zapékací misky do trouby vyhřáté na 180 stupňů, na cca 20 minut. Můžeme cca 10 minut před dokončením přidat shimeji houbičky (viz druhé foto).

  3. Servírujeme jako teplý předkrm s kouskem bagetky. Před podáváním lehce zakápneme dobrým olivovým olejem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!