Plněné červené cibule
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 4 středně velké červené cibule
- 3 PL strouhanky
- 100 g fety nebo balkánského sýra
- 2 PL rajčatové passaty
- 2 stroužky českého česneku
- 2 PL nasekané hladkolisté petrželky
- zeleninový vývar
- bílé víno¨
- olivový olej
Postup Plněné červené cibule
Postup přípravy receptu
-
Cibule očistíme, sloupneme co nejtenčí vrchní slupičku. Seřízneme bubák dole a seřízneme vršek cca na velikosti padesátikorunové mince - budeme potřebovat vytahat vnitřek. V zeleninovém vývaru, s přidáním trochy bílého vína, povaříme do skoro měkka. Necháme trochu vychladnout, abychom si nespálili tlapky. Prstíky rozebereme cibule - cca dvě vnější vrstvy necháme vcelku, prostřední necháme na plnění a vnitřek nasekáme do náplně.
Připravíme náplň. Smícháme strouhanku, nadrobený/nastrouhaný sýr, rajčata, vnitřek cibulí, petrželku, nasekaný česnek, solit netřeba - sýr je slaný dost. Naplníme mističky ze zevní části cibule, naplníme jako kapsičky i prostřední část. Nepatrně podlijeme vývarem a dáme do vhodné zapékací misky do trouby vyhřáté na 180 stupňů, na cca 20 minut. Můžeme cca 10 minut před dokončením přidat shimeji houbičky (viz druhé foto).
Servírujeme jako teplý předkrm s kouskem bagetky. Před podáváním lehce zakápneme dobrým olivovým olejem.