Majonézové kuřecí nudličky

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

3 kuřecí řízky (prsa nebo stehenní)
2 lžíce majonézy
1/2 menšího pórku
červená paprika (kapie)
1-2 lžíce kvalitní sojové omáčky
lžička křenového vasabi
lžička mleté papriky
lžička granulovaného česneku
kajenský pepř podle chuti
sůl
pepř
olej
solamyl na zahuštění

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na nudličky. V misce, kde se budou marinovat, smícháme majonézu se všemi surovinami.

  2. Přidáme maso a pořádně promícháme. Dáme na nejméně dvě hodiny uležet. Já jsem nechala přes noc.

  3. Nakrájíme pórek na půlkolečka a kapii na malé kousky. Do pánve dáme rozehřát olej a vložíme nudličky.

  4. Zprudka je opečeme a hned jak zbělají, přisypeme zeleninu. Opékáme cca 5 minut, aby nebylo maso suché.

  5. Solamyl rozpustíme ve studené vodě, podle toho kolik chceme mít jemné omáčky. Dala jsem lžíci do půl hrnku vody.

  6. Po zamíchání solamylu směs už jen krátce povaříme. Dochutíme podle svých chutí a podáváme s hranolky nebo rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!