Placky z fazolek mungo
Recepty, PřílohySuroviny
- 200 ml mungo fazolek
- 2 lžičky rýže
- 1 malá cibule (červená, pokud možno)
- 1 malá chilli paprička (lze nahradit chilli kořením)
- čtvrt lžičky soli
- 1/2 lžičky římského kmínu
Postup Placky z fazolek mungo
Postup přípravy receptu
-
Mungo a rýži namočit aspoň na 8 hodin.
Pak přidat cibuli na čtvrtky, papričku nebo koření, sůl, kmín a tyčákem pořádně vymixovat do co nejhladšího těsta (trochu hustší než na palačinky, regulovat lze přidáním vody).
Péct na SUCHÉ (a kvalitní) pánvi, do středu nalít jednu naběračku těsta a HNED krouživými pohyby rozehnat těsto do stran. Opéct z jedné strany důkladně, z druhé pak už stačí jen lehce.
Podávat lze podle chuti k lecčemu, chuťově jsou placky poměrně neutrální. Ideální náhrada, když se někdo vyhýbá jednoduchým sacharidům (tj. moučné přílohy a spol.;-).