Špecle s hnědými žampiony, restovanou cibulkou a slaninou

Recepty, Houby

Suroviny

1 balíček špeclí
200 g hnědých žampionů
200 g anglické slaniny
olej na restování
1 jarní cibulka i s natí
sojová omáčka podle chuti
sůl
pepř
drcený kmín
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Žampiony omyjeme, pokrájíme na plátky. Slaninu i cibulku pokrájíme na kostičky. Špecle uvaříme podle návodu s kapkou olivového oleje. Přecedíme.

  2. Pokrájené žampiony restujeme na oleji na jedné straně pánve, přidáme pokrájenou cibulku, pokapeme sojovou omáčkou, opepříme a posypeme drceným kmínem. Na druhé straně pánve osmažíme pokrájenou slaninu.

  3. Špecle polijeme opečenou slaninou, houbami a posypeme zelenou natí z jarní cibulky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!