Špecle s hnědými žampiony, restovanou cibulkou a slaninou
Recepty, HoubySuroviny
- 1 balíček špeclí
- 200 g hnědých žampionů
- 200 g anglické slaniny
- olej na restování
- 1 jarní cibulka i s natí
- sojová omáčka podle chuti
- sůl
- pepř
- drcený kmín
- olivový olej
Postup Špecle s hnědými žampiony, restovanou cibulkou a slaninou
Postup přípravy receptu
-
Žampiony omyjeme, pokrájíme na plátky. Slaninu i cibulku pokrájíme na kostičky. Špecle uvaříme podle návodu s kapkou olivového oleje. Přecedíme.
Pokrájené žampiony restujeme na oleji na jedné straně pánve, přidáme pokrájenou cibulku, pokapeme sojovou omáčkou, opepříme a posypeme drceným kmínem. Na druhé straně pánve osmažíme pokrájenou slaninu.
Špecle polijeme opečenou slaninou, houbami a posypeme zelenou natí z jarní cibulky.